3 apr. 2012

BUZZA

Ja det var dags att BUZZA för



Vi har testat Oreo kakor och dem är jätte goda och det har varit svårt för mig att inte äta upp alla själv Ha ha  men barnen har ätit för glatta livet. Eftersom våra barn behöver lite extra kalorier så gör det ju inte så mycket.


Här sitter lilla Elin och äter OREO kakor.
 Hur är denna kakan gjord då?
Hmm  går den att äta då?
Klart den gör och god var den med.

Men här kommer det lite bilder och recept på vad man kan göra med Oreo kakor.
  En LCHF tårta.

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Kex: Visp d torra. Ha i smör o ägg när elvispeln går. Lägg klickar på en bakplåtpappersklädd plåt o kläm ner dom till ungefär 3mm. Grädda på 190 grader i ca 15min. Låt dom svalna på galler!
  2. 2. Bottnet: Dela kexen grovt o blanda med d smälta smöret. Tryck ut i en springform (ca 25cm), inte för hårt, då blir den svår att skära i när den är kall. (Här kan du strö över lite bär om du vill) Sätt i kylen!
  3. 3. Ostmassan: Vispa grädden hårt. Vispa osten o florsockret för sig. Blanda o häll över kexbottnet. (Här kan du gärna strö lite bär över o/eller lite av kexen som är kvar) Ställ i kylen.
  4. 4. Chokomoussen: Blötlägg gelatinet. Smält gelatinet i 2 msk grädde, sätt till sidan. Smält chokon i micro, låt svalna en aning före du rör inn en o en gula o siktar ner kakaon. Vispa grädden hårt o vänd inn chokon. Vänd sedan i gelatinblandningen. Smula i resten av kexen o häll över ostmassan. Ställ i kylen. När den har satt sig (efter några timmar, men gärna efter ett dygn) kan du ringla över lite sockerfri smält choko.
Serveringsförslag: Vispad grädde kan man ha till om man vill.
Dryckestips: Kaffe

Smaklig tårt tid :)

Kram Hanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar