3 apr. 2012

Har skolan blivit för bekväm för lärarna?

Har lärarna blivit bekväma? Ja den frågan ställer jag mig. När Alicia på höst terminen blev lovad att hon skulle få hjälp under vintern med hemundervisning när hon själv var för dålig för att komma till skolan, så sa man inte att hon bara skulle få 2timmar i veckan. Hon har hela hösten och vintern bara haft 2timmar hemundervisning. HÅLLÅ 2timmar?!!! Under åk7 så hade hon 4timmar och har nu haft hälften av det. Vi trodde att skolan skulle ge henne åtminstånde dem timmarna som hon hade i åk7. Vi har varit på ett  uppföljande möte och hon klarar målen heter det. Då är frågan behöver våra barn inte gå mer i skolan än 2timmar i veckan då? Nu jobbar hon mycket hemma självständigt med uppgifter som hon har fått, men då behöver inte barnen lärarledda lektioner då eller? Sen vill hon ju också kunna utvecklas och vill mer än att bara klara målen. Nu ska jag försöka få reda på vem som har sagt att hon bara ska få 2timmar och frågan har jag ställt till hennes mentor men inte fått svar ännu.....
Å vad jag är trött på att kämpa för att barnen ska få det som dem är berättigade till. Om det hade varit så att hon hade haft ADHD eller någon annan neuropsykologisk sjukdom så kan jag garantera att hon hade fått mer hjälp. För dem barnen brukar synas och höras i klassrummen. Alicia hörs inte och syns ju inte eftersom hon inte är i skolan.
Det kanske är så att våra barn inte behöver mer än 10timmar/vecka i skolan? För vad gör dem på skolan resten av tiden? När man tydligen kan nå målen av att bra ha 10timmar.
Sen är det ju så att många gånger så har Alicia varit för dålig för att ha sin timmes undervisning och då har det inte blivit någon undervisning alls den vecka. Och är läraren sjuk eller vabbar så kommer det inte någon annan istället.
Skolan borde bli statlig igen så att det blir så att skolorna får dem pengarna som behövs för att säkerställa elevers utbildning. Nu är det så att kommunerna reglerar sin budget med att minska skolornas pengar. Vi får höra det varje gång att skolan har inga pengar så det går inte bla bla bla......
//Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar