27 jan. 2012

Stormiga dagar

Ja fy vad det stormar och blåser ute det är inte alls skönt att vara ute nu.
Det har varit mycket olika möten nu på ett tag. Vi har bland annat varit på Hjälpmedelscentralen och provat ut en Minicross till Pontus. Han är så lång redan så det är ingen idè att vi provar ut en barn minicross utan det blir en vuxen storlek. Den var skit snygg grafit grå och den har LED lampor. Han väntar otåligt på att dem ska ringa och säga att den kommer.Och när den har kommit så ska vi köpa honom en ny hjälm för dem andra är gamla och slitna.

Anledningen till att han behöver en är att han har problem med att cykla lite längre sträckor och då pratar vi 1-2km. Han får sån mjölksyra att benen krampar efter ett tag, sen  så får han ont i nacken och händerna. Det ska bli skönt att han får en egen så att han kan "cykla" till sina kompisar själv och jag slipper köra runt honom så mycket. Men jag kommer att vara lite orolig över att han är ute och kör den i 15km själv. Men han är ju stor nu så det är väl dags.
Alicia mår så mycket bättre nu så hon har varit varje dag i skolan och hela dagar i 4 veckor nu. Nu är vi inne på 5e veckan och det ser ut som att hon kommer att klara resten av terminen. Men det blir en del pluggande hemma i sommar så att vi kan jobba in det som hon har missat. Hon har inte varit så här mycket i skolan sen åk3. Det är så skönt att se henne må så otroligt bra, hon är glad och positiv.
När man har EDS så är det ju ofta så att man har slapp vävnad och det kan leda till en mängd olika problem. Och stackars Alicia har problem med att kinderna faller in över kindtänderna när hon ska tugga. Då tuggar hon ju på kinderna när hon äter och det  är ganska smärtsamt. Hon har sår hela tiden i kinderna så nu ska vi till spec tandläkaren för att se om dem kan hjälpa henne så att hon inte tuggar sig på kinden.
Ha det så gott//Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar