27 jan. 2012

Vi smet iväg

Ja vi smet i väg lite vi åkte på en liten minisemester till Stockholm och Åland.
Det var jag, Martin och tjejerna som åkte Pontus ville inte följa med. Han tyckte att det lät tråkigt att åka på kryssning. Så han ville hellre vara hemma och gå i skolan som vanligt, Morfar ställde upp och var barnvakt och djurvakt. Och Martins pappa ställde upp med att köra oss till Göteborg där upphämtningen skulle ske. Han var även gullig och gick ut med Nisse (hunden) under dagen då Morfar jobbade, och han hämtade oss även i Göteborg. Tack för det Pappa och Svärfar!
Vi åkte buss till Stockholm och vi fick även lite historia berättat om dem olika städerna som vi passerade på vägen av en reseledare.
Väl i Stockholm så fick vi en tur runt i staden men det var ju ganska mörkt ute så man såg ju inte så mycket som man skulle vilja. Framför allt så hade ju inte Isabelle varit i Stockholm tidigare men hon fick ju se lite i alla fall.
En rolig reklamskylt eftersom vår ena katt heter Frasse!



Vi klev ombord på Birka Cruises och det var en jätte fin båt den är ganska ny byggd 04 och allt var fortfarande fräscht.

Vi hade två hytter jämte varandra och man kunde ju ha lagt till lite och fått utsides hytt men det spelade inte så stor roll för inte skulle vi sitta i hytten och uggla.




Vår hytt .

Vi hade förbokat kvälls buffè och den var klockan 18:30 och det fans massor med olika maträtter att smaka på och det ingick dryck så det var bara  att äta och dricka. Tjejerna tyckte att maten var god och det var bara att smaka av allt och det som dem gillade tog dem mer av och efter rätterna  var många o en del goda en del mindre goda och vissa var jätte goda. Efter maten så gick vi vidare runt i båten och kollade in allt som fans att göra vi bokade spa behandlingar inför morgondagen.
Vi satte oss i baren och jag i älsklingen tog oss varsin drink och tjejerna fick läsk vi satt och pratade och tittade på folk som dansade.

Men det var mest gamlingar med blått hår som var ombord och jag kan säga att dem var ganska så berusade o raglade runt. Det var som att dem släppte loss ordentligt och drack så mycket som dem bara kunde. En gubbe kom fram och kollade in min snart 16åriga dotter och han kunde inte riktigt stå still så full var han. Han var runt 80år och han verkligen stod och glodde på henne, då kunde inte jag låta bli utan jag sa till Isabelle på skämt att hon skulle ragga upp en halv död gubbe och gifta sig med honom lura av honom alla pengarna. Så gå nu upp och hitta en döing...... Gubben som stod och glodde hörde vad jag sa uppskattade inte det skämtet. Han spände blicken i Bella o sa -du ska passa dig din tid kommer också! Ha ha ha ja ja han gick iväg i alla fall.
Äckliga gubbar fans det gott om. Vi gick o la oss ganska tidigt klockan var 24 och vi var trötta efter den långa buss resan.
Dagen efter så gick vi och åt frukost och det fans allt att välja på och gott var det.



En jätte trevlig matsal o restaurang var det.

Efter frukosten så gick vi till taxfree och handlade lite godis och en ny glögg som ska ha smak av kaffe, spännande. Vi gick sen till spa avdelningen för att bada bubbel pool och vi satt och tittade på Stockholms skärgård ute på däck. Vi hade nästan hela spat för oss själva och vi satt själva ute i bubbelpoolen helt underbart var det, så lugnt och skönt. Sen så var det dags för våra behandlingar och vi hade alla en behandling samtidigt så skönt . Jag och älsklingen hade 50min helkroppsmassage och tjejerna tog 50min chokladmassage.
Jag hade en manlig massör och han var jätte duktig på det där han verkligen masserade en del massörer tar inte i utan det blir mest klapp o smek, men han kunde helt klart sitt jobb. Tänk om man kunde ha han i garderoben och ta fram när man ville ha lite massage he he.
Jag hade ingen kamera med mig till spa-avdelningen så det blev tyvärr inga kort där i från.
Efter massagen bastade vi lite i ångbastun och sen så gick vi för att äta lite. Jag o älsklingen  åt en jätte god fiskgryta och tjejerna tog hamburgare.




En jätte god fisk gryta var det.

Isabelles hamburgare den var också väldigt god.

Alicias hamburgare och hon var den enda av oss som orkade äta upp maten.
Medan vi satt där och åt så såg vi Stockholms skärgård sakta glida förbi.

Vi anlände i Stockholm kl 16 och Stockholm är väldigt vacker och i skymningen var den ännu vackrare.








Så det var vår lilla semester vi åkte hemåt med bussen och vi var hemma rätt sent så det var lite segt på morgonen. Men det var skönt att koma iväg. Så by by Stockhplm och på återseende säger vi. Det blir nog fler gånger.
Det var allt för denna gången. Ha det gott Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar